Buscador de libros

Busqueda avanzada
Ets una exagerada: portada
  • N° páginas : 224
  • Medidas: 133 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Ets una exagerada COLL-VINENT, BLANCA /MUNTANE, ISABEL

Tretze malalties que es diagnostiquen i tracten a partir d’un model d’home «universal», i la necessitat d'introduir la perspectiva de gènere en salut

Editorial:
Colección:
CICLOGENESI
Materia BIC:
Feminismo y teoría feminista
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-19206-02-2
EAN:
9788419206022
Precio:
21.15 €
Precio con IVA:
22.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La pràctica mèdica no escapa de la mirada androcèntrica que ha considerat el sexe masculí el referent universal dels estudis. El biaix travessa tots els àmbits mèdics, des de la recerca i la innovació fins al diagnòstic i el tractament.


A la medicina persisteixen criteris i protocols que poden ser inadequats per a les persones que no s’identifiquen com a homes. El model mèdic masculí és esbiaixat i omet part de la casuística mèdica, però es continua aplicant a tothom i pot ocasionar conseqüències indesitjades per a la salut física i psíquica, sobretot de les dones i d’altres persones amb diferents expressions de sexe i gènere.


Ets una exagerada és un projecte col·laboratiu entre diferents hospitals, metgesses i metges, amb l’objectiu d’esmenar incorreccions de la recerca mèdica, i actualitzar processos i pràctiques per apropar-los a una atenció més individualitzada. El llibre també recull testimonis de pacients que expliquen de primera mà com aquestes pràctiques poden afectar la vida de les persones, i ens fa reflexionar que aprendre i millorar en perspectiva de gènere és necessari i urgent.


------


«La malaltia no ens iguala, com no ens iguala la mort. En la malaltia, com en la mort, opera tot allò que marca i fereix les nostres vides. Per això són urgents, i imprescindibles, llibres com aquest. Recerques feministes sobre la salut, des d’un feminisme que sigui mètode i no només argument.»

Brigitte Vasallo


«Una lectura que, des de la reflexió i el diàleg, ens mostra com considerar la variable sexe-gènere és imprescindible per a la millora dels protocols de la salut. Si no es considera el biaix de gènere, les conseqüències són la invisibilitat d’una diferència que ens pot salvar la vida; el seu desconeixement, per contra, és perillosament reductor.»

Meri Torras



Autor: Coll-Vinent, Blanca

És metgessa especialista en Medicina Interna, adjunta al Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona, on va crear i encara coordina la Comissió Clínica de Sexe i Gènere en Salut. És doctora en Medicina i Cirurgia i premi extraordinari de doctorat; també ha fet el Màster en Gestió Hospitalària i el Màster Expert Universitari en Lideratge Femení. Com a autora, ha publicat més de seixanta articles en revistes indexades. Actualment és professora associada a la Universitat de Barcelona. Durant vint anys, va ser membre de la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere del Clínic, i hi va impulsar l’ensenyament sobre violència i salut. El 2022 va rebre un ajut de la Fundació de la Marató de TV3 pel projecte «Influència de la violència de parella en el pronòstic de les dones amb síndrome coronària aguda».

Autor: Muntané, Isabel

És periodista feminista, especialitzada en violències masclistes i mitjans de comunicació. Va fer el Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, i s’ha format en la transversalitat de gènere i de les dones a les polítiques públiques. Actualment és professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació i del Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere de la UAB, i coordinadora acadèmica del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB. Col·labora en diferents mitjans de comunicació i va ser una de les impulsores del col·lectiu OnSónLesDones. El 2019 va rebre el Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere, i el 2016 la menció honorífica del XI Premi 25-N de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb Violeta García, pel treball «Dones valentes. Recomanacions per informar sobre les agressions sexuals» (2016).


Otras imágenes del libro