Buscador de libros

Busqueda avanzada
Andorra, postals i altres poemes: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 112
  • Medidas: 225 x 135 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Andorra, postals i altres poemes MARTI I POL, MIQUEL

La reedició d'una de les creacions poètiques menys conegudes de Miquel Martí i Pol dedicada a una Andorra amb plena transformació als anys setanta i vuitanta del s. XX.

Editorial:
Colección:
POESIA
Materia BIC:
POESÍA
ISBN:
978-84-18865-26-8
EAN:
9788418865268
Precio:
14.42 €
Precio con IVA:
15.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

«Recordo Andorra amb cuixes de turistes». Així comença i culmina Andorra, postals i altres poemes, l’obra que Miquel Martí i Pol va dedicar al país pirinenc a principis dels anys vuitanta del segle passat. Deia el poeta que «Andorra té un encant especial que me la fa estimar d’una manera particularment intensa, i no solament pels agradables records que en conservo.» El poemari conté disset postals i dotze altres poemes. Les primeres, fruit de les imatges que li evocava el país, tant de l’entorn natural que tant estimava, com del més urbà —del qual també criticava el creixement desmesurat—, i els segons, resultat dels records de les Valls, i dels amics i coneguts. Malgrat que Andorra s’ha considerat una obra menor del poeta de Roda de Ter, en realitat és un poemari ambiciós en el qual fa ús de material autobiogràfic, planteja reflexions no sempre còmodes sobre un país en plena transformació i destil·la una profunda estimació per un racó de món que, per ell, va ser sempre «una segona pàtria». Sens dubte, un poemari que és un homenatge a Andorra i que reeditem de nou —amb una introducció de Pere Ballart— per tal que el lector del segle XXI pugui homenatjar, a través de la lectura, un dels poetes més prolífics de les lletres catalanes. 

Autor: Martí i Pol, Miquel

Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929-Vic, 2003) va ser un dels poetes catalans més importants del segle XX. Autor d’una quarantena de poemaris, la seva obra i trajectòria va ser premiada en nombroses ocasions, i els seus poemes han estat traduïts a més d’una desena de llengües. La seva poesia és introspectiva i intimista, i també es caracteritza per parlar de l’amor o de la malaltia que l’afectà durament en els darrers anys de la seva vida. Martí i Pol tingué una estreta relació amb Andorra, tant pels parents i amics que residien al Principat, com per les seves llargues estades als estius, en els quals visitava tots els racons de les Valls. Va ser durant el seu sojorn al país l’any 1982 quan l’escriptor Antoni Morell li va proposar d’escriure sobre Andorra, una proposta que es va traduir en el poemari que teniu a les mans i que publicà la desapareguda editorial Serra Airosa el 1984. L’obra va tenir dues edicions més a finals dels vuitanta i a principis dels noranta per part d’Edicions 62, però d’aleshores feia trenta anys que no es reeditava.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro