Buscador de libros

Busqueda avanzada
L'art de musicar la fusta: portada

Primer capítulo / Extracto

  • N° páginas : 248
  • Medidas: 230 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

L'art de musicar la fusta MAS BALAGUER, SERGI

Un llibre il·lustrat per l'artista Sergi Mas sobre les musicadures a la fusta, l'art popular de decorar objectes amb formes geomètriques gravades al damunt.

Editorial:
Ilustrador:
Sergi Mas
Colección:
CRONOS
Materia BIC:
FORMAS DE EXPRESIÓN ARTÍSTICA
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-18865-21-3
EAN:
9788418865213
Precio:
19.23 €
Precio con IVA:
20.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

L’artista Sergi Mas s’acosta en aquest volum a l’art de musicar la fusta o, dit d’una altra manera, a l’art popular de decorar objectes quotidians mitjançant la tècnica de gravar i tallar principalment figures geomètriques a la seva superfície. Un tema sobre el qual s’ha escrit ben poc i que, malgrat ser una forma d’expressió artística popular, no ha gaudit de l’interès dels estudiosos. I, tanmateix, les musicadures —d’origen remot, però universals i compartides per moltes cultures— són part de l’art del poble, sobretot del d’aquelles persones més en contacte amb la natura. Tot i que han arribat a l’actualitat, la producció industrial en sèrie les ha fet pràcticament desaparèixer. D’aquí ve l’interès de l’autor per fer un estudi el més ampli possible sobre les musicadures a Andorra, al Pirineu i al món europeu a través de la documentació i les làmines que ha recopilat durant anys. Amb més de dues-centes il·lustracions del mateix artista, Mas recull els principals tipus de musicadura i fa una aproximació a la seva presència en objectes quotidians com salers, escudelles, esclops, formatgeres o collars d’ovella, entre d’altres. El volum el clou un petit manual sobre talla per a tot aquell que vulgui iniciar-se en les musicadures. Un llibre sobre art popular que és, també per si sol, una obra d’art.


Autor: Mas Balaguer, Sergi

Sergi Mas Balaguer és un artista d’origen català establert al Principat d’Andorra. Nascut a Barcelona el 1930, va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Barcelona (La Llotja). A finals dels anys cinquanta va traslladar-se a viure a les valls d’Andorra, on ha esdevingut un referent dins del món cultural com a escultor, pintor, gravador i escriptor. Ha rebut la medalla de Chevalier des Arts et des Lettres (2008) per part del Ministeri de Cultura de la República Francesa. La seva darrera exposició, una recopilatòria amb caràcter d’homenatge, va tenir lloc el 2021 a Sant Julià de Lòria. Com a escriptor ha dedicat part dels seus treballs a l’etnografia i, més concretament, a l’estudi de l’art popular pirinenc, camp en el qual destaquen El moble a Andorra (2005) i Aspectes de l’art popular d’Andorra (2016). Amb la present publicació va rebre un accèssit al premi Principat d’Andorra d’Investigació Històrica de la Nit Literària Andorrana l’any 2021.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro