Buscador de libros

Busqueda avanzada
Llegendes d'Andorra (CAT): portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 152
  • Medidas: 230 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Llegendes d'Andorra (CAT) CAROL / VALLS

Una cinquantena de llegendes andorranes recopilades i reescrites per Àlvar Valls, un dels autors catalans més reputats, i Roser Carol. Una lectura per a tots als lectors.

Editorial:
Colección:
CRONOS
Materia BIC:
MITOS Y LEYENDAS NARRADOS COMO FICCIÓN
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-18865-27-5
EAN:
9788418865275
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Les llegendes són part intrínseca de la tradició cultural d’un poble, i sovint denoten el tarannà i el capteniment de la societat que les va veure néixer i que les va transmetre de generació en generació. Les muntanyes i les valls pirinenques han estat el bressol de nombroses llegendes que permeten conèixer la idiosincràsia i l’imaginari dels seus habitants, i que conformen l’herència cultural d’un temps remot que no pot caure en l’oblit. Amb la intenció de mantenir viu aquest llegat secular, el volum que teniu a les mans recull cinquanta-sis llegendes andorranes, reescrites pels autors per adaptar-les al lector d’avui que vulgui acostar-se a la tradició folklòrica del Principat pirinenc. Llegendes que van des de la fundació del país per Carlemany fins a les troballes de tresors i riqueses passant per miracles, éssers fantàstics, bruixes, herois populars, amors i desamors o feres de la muntanya. Un ric patrimoni que si bé no narra la història, sí que en forma part plenament i que posem a disposició dels lectors que vulguin seguir gaudint i transmetent les llegendes d’Andorra. 

Autor: Carol, Roser

(la Bisbal d’Empordà, 1964) és llicenciada en filologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i té una llarga trajectòria en l’ensenyament del català dins del Consorci de Normalització Lingüística i de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Autor: Valls, Àlvar

(Barcelona, 1947) és professor de català i escriptor, amb una vintena de llibres publicats, entre els quals la novel·la Entre l’infern i la glòria, guanyadora del Premi Joan Crexells 2020, i amb un vast historial en el sector de la premsa d’Andorra. Tots dos són correctors de textos, adscrits a la plantilla de correctors externs de les publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans i assessors lingüístics de la revista cultural Serra d’Or. Residents a Andorra, Valls des del 1977 i Carol des del 2004, han treballat junts en diversos projectes, com en la confecció del Diccionari enciclopèdic d’Andorra (2006), en la realització d’un macroprojecte biobibliogràfic sobre Jacint Verdaguer que comprèn els volums Verdaguer dia a dia (2023) i Bibliografia general de Jacint Verdaguer (en premsa), i també en la redacció del present llibre, Llegendes d’Andorra.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro