Buscador de libros

Busqueda avanzada
Hoste de l'oblit: portada

Primer capítulo / Extracto

  • N° páginas : 80
  • Medidas: 133 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Hoste de l'oblit GARCIA HERRERA, JOSE LUIS

La memòria és la gran aliada en el desig de deixar una empremta

Editorial:
Colección:
POEMES
Materia BIC:
Poesía de poetas individuales
ISBN:
978-84-19571-05-2
EAN:
9788419571052
Precio:
13.46 €
Precio con IVA:
14.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La poesia de José Luis García Herrera, té la capacitat de construir atmosferes molt personals i de crear escenes on el vers situa el personatge en el centre d'un món íntim, que va engrandint-se cap a la universalitat. 

Com a constant, és una lluita contra l'oblit, contra l'oblit que tot ho arrasa. La memòria és la gran aliada en el desig de deixar una empremta perenne del pas de les persones, breu, pel camí de la poesia i de la vida. 

Hi ha sempre un sentiment de pèrdua que crema entre els dits. Amb aquesta flama, a Hoste de l'oblit l'autor treu espurnes del seu ofici, perquè no pot declinar la vida d'una altra manera, sent hoste de l'oblit. 

Sempre en un primer pla, el poeta no s'amaga, s'enfronta a la crua realitat de les vides passatgeres i anònimes destinades a creuar l'arc de la intranscendència. I aquesta necessitat de transcendir més enllà de les històries quotidianes, més enllà de plantejar-se com una obsessió, acaba sent la força que canalitza una poesia que desitja perpetuar-se, no ja com una pedra en el mur, sinó com el llibre i el polsim de vida que porta, a la motxilla, el caminant.

Autor: García Herrera, José Luis

José Luis García Herrera (Esplugues de Llobregat, 1964) és tècnic químic alimentari, poeta, rapsode, narrador i crític literari. Entre la seva producció destaquen La solitud (Premi Festa d'Elx 2011), Bella Ciutat Vella (VII Certamen Paraules a Icària, Barcelona, 2015), Passatge a l'hivern (Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera, 2015), Presoner de l'hivern (Premi Francesc Badenes Dalmau, Alberic, 2017), La memòria de les petjades (Premi de Poesia Antoni Maturano, Almassora, 2018), El pinzell de les ànimes callades (XXXV Premi de Poesia Mn. Narcís Saguer, Vallgorguina, 2019), Quadern d'Escòcia (XII Certamen Paraules a Icària, Barcelona, 2020) i El somrís trist de Sylvia Plath (I Premi de Poesia Francisco Brines, Oliva, 2021). Va dirigir la revista El Juglar y la Luna i va fundar els premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Forma part del grup cultural Versikalia i del grup Abrecedaris-escriptors i escriptores d'Abrera.


Otras imágenes del libro