Buscador de libros

Busqueda avanzada
Manifest sense fronteres: portada
  • N° páginas : 84
  • Medidas: 120 x 180 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Tapa dura
Descargar Ficha Enviar Ficha

Manifest sense fronteres WEIWEI, AI

Les persones sempre han fugit, des dels primers compassos de la humanitat

Editorial:
Traductor:
Octavi Gil Pujol
Colección:
FORA DE COL·LECCIO
Materia BIC:
BIOGRAFÍA: GENERAL
Materia BIC:
MEMORIAS
Materia BIC:
PROSA: NO FICCIÓN
ISBN:
978-84-19571-29-8
EAN:
9788419571298
Precio:
14.42 €
Precio con IVA:
15.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Marcat per les experiències personals més doloroses de l’exili, Ai Weiwei sempre s’ha sentit un estranger, i és a partir de la seva experiència artística que aconsegueix donar a aquest estat singular una dimensió universal.

«Les persones sempre han fugit, des dels primers compassos de la humanitat. És un procés pràcticament tan natural com el moviment de l’aigua, el vent o la gespa».

Manifest sense fronteres ens ajuda a entendre que l’exili és sobretot un problema de ser, no un problema de tenir, tot i la indefensió de les persones que han hagut d’abandonar casa seva. I ens il·lumina transmetent-nos el seu compromís amb la humanitat i l’arrel de les motivacions de la seva esplendorosa creativitat.

Ai Weiwei és l’artista xinès més destacat de l’art contemporani, i és conegut per centrar les seves creacions en temes polítics i socials, i per la defensa dels drets humans i la llibertat d’expressió.

Autor: Weiwei, Ai

Ai Weiwei (Pequín, 1957) és universalment reconegut per les seves obres d’art conceptual, que desafien l’autoritat i exploren els vincles entre el món contemporani i la cultura tradicional xinesa. És fill del poeta Ai Qing, desterrat pel govern xinès a una granja de Manxúria el 1958. A partir de llavors, no se li va permetre publicar cap de les seves obres. Quan va poder tornar a Pequín el 1975, el seu fill ja va entrar de ple en la vida cultural i reivindicativa de la ciutat. Les seves fotografies, escultures, pel·lícules, performances i instal·lacions van generar la ira del govern de la Xina, que el va empresonar durant vuitanta-un dies el 2011 i va destrossar el seu estudi el 2018. Va abandonar el país el 2015. Dues de les seves obres més elogiades són Sunflower Seeds (2010) —per a la quals l’artista va escampar cent milions de llavors de porcellana, pintades a mà per artesans xinesos pel terra de la Turbine Hall de la Tate -Modern— i Dropping a Han Dynasty Urn (1995), en què va destruir l’artefacte cultural homònim.


Otras imágenes del libro