Buscador de libros

Busqueda avanzada
Banquet de la Victòria i els Fets de ¡Cu-Cut!, el: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 240
  • Medidas: 150 x 215 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Banquet de la Victòria i els Fets de ¡Cu-Cut!, el SANTOLARIA,FRANCESC

El “Banquet de la Victòria” i els “Fets de ¡Cu-Cut!” són els desencadenants d’una absurda reacció militarista i, alhora, d’un fort moviment catalanista.

Editorial:
Colección:
CRONOS
Materias:
HISTORIA DE ESPAÑA;
ISBN:
978-84-95623-38-6
EAN:
9788495623386
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

El 18 de novembre de 1905 se celebra al Frontó Comtal de Barcelona un sopar multitudinari que commemora el triomf de la Lliga Regionalista en les últimes eleccions. L’àpat es coneixerà com el «Banquet de la Victòria». El 23 de novembre, el setmanari catalanista i humorístic ¡Cu-Cut! parla del Banquet i publica un acudit que ironitza sobre els militars i la paraula «victòria». La nit del 25 de novembre, desenes d’oficials de l’exèrcit assalten i saquegen els locals de ¡Cu-Cut! i La Veu de Catalunya, diari vinculat ideològicament a la Lliga. El govern, lluny de castigar els assaltants, suspèn les garanties constitucionals a Barcelona i prepara una llei segons la qual un delicte podrà ser jutjat per via militar si atempta contra «l’essència patriòtica de l’Estat».

Autor: Santolaria, Francesc

Santolaria, Francesc

Francesc Santolaria Torres (Barcelona, 1963) és llicenciat en Història Contemporània i en Geografia. Professor d’institut des de 1989, ha col·laborat amb diverses publicacions de l’àmbit de les Ciències Socials al Baix Llobregat i és redactor de la revista El Llaç. Ha estat coautor d’estudis d’història local i de Catalunya, i de llibres de text d’ESO i Batxillerat. És també l’autor de les novel·les Ombres d’estiu (Columna, 2004) i Per més temps que passi (Meteora, 2013) i d’obres d’assaig com El Barri del Canal, 25 d’anys d’una història de 800 (1991), Fira de la Candelera (2002) i El Banquet de la Victòria i els Fets de ¡Cu-Cut! (Meteora, 2005).