Buscador de libros

Busqueda avanzada
Castor: la bombolla sísmica: portada
  • N° páginas : 128
  • Medidas: 133 x 200 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Castor: la bombolla sísmica MARSAL,JORDI

Investigació periodística per conèixer la gestació del Castor, les maniobres polítiques, l'entramat empresarial amb Florentino Pérez al davant i la resposta ciutadana

Editorial:
Colección:
PERIODISTES
Materias:
ENSAYO ACTUAL;
ISBN:
978-84-941164-6-9
EAN:
9788494116469
Precio:
11.54 €
Precio con IVA:
12.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

El 2013, una onada de moviments sísmics va sacsejar les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat. Van sonar totes les alarmes i el projecte Castor es va catapultar a les portades dels mitjans. I tot per un magatzem submarí de gas instal·lat vint-i-dos quilòmetres mar endins, davant de Vinaròs i Alcanar, gestat amb «estiuenca nocturnitat» i sense els informes sísmics exigibles, al costat mateix d’una falla de dimensions considerables. Les advertències insistents van ser obviades i els promotors van tirar pel dret, ocultant el fracàs de les proves d’injecció. El llibre investiga els orígens del projecte i l’entramat d’empreses —l’ACS de Florentino Pérez al capdavant— que li han donat forma, sempre amb la benedicció dels governs socialista i popular. Jordi Marsal posa llum a la compra de voluntats, els interessos inconfessables i els intents barroers —de l’empresa i del govern espanyol— per evitar que les administracions catalanes intervinguessin en el procés d’autorització.

El libro en los medios

"Castor, un negoci rodó?" (Saldonar) 30 minuts - ccma.cat/tv3, 18 gener 2015

19/01/2015

Investigació periodística per conèixer la gestació del Castor, les maniobres polítiques, l"entramat empresarial amb Florentino Pérez al davant i la resposta ciutadana.

"Castor. La bombolla sísmica" (Saldonar) 2324-tv3.- ccma.cat, 23 novembre 2014

03/12/2014

Investigació periodística per conèixer la gestació del Castor, les maniobres polítiques, l"entramat empresarial amb Florentino Pérez al davant i la resposta ciutadana.

Castor: la bombolla sísmica (Saldonar) Racó Català, 24 novembre 2014

25/11/2014

Jordi Marsal: "Del Castor no interessa que se"n parli perquè les implicacions abasten destacats prohoms de l’oligarquia estatal i també catalana"

Castor: la bombolla sísmica (Saldonar) L'Oracle de Catalunya Ràdio, 18 novembre 2014

18/11/2014

El periodista Jordi Marsal ens parla del seu llibre "Castor: la bombolla sísmica". Investiga els orígens del projecte i l"entremat d"empreses que li han donat forma, amb la benedicció dels governs socialista i popular. Tertúlia amb Lola Garcia, sots directora de La Vanguardia, Joan Cal, director d"El Segre i Eva Piquer, periodista

"Castor: la bombolla sísmica" (Saldonar) El matí de Catalunya Ràdio, 14 novembre 2014

14/11/2014

L"empresa de Florentino Perez ja té la indemnitzacio del cas Castor, Com va comencar tot?

"Castor: la bombolla sísmica" (Saldonar) Valor Afegit-TV3, 1 novembre 2014

01/11/2014

El magatzem de gas construït davant la costa del delta de l"Ebre havia de comportar una gran millora per la infraestructura energètica espanyola. Però després d"invertir-hi més del triple del previst, el perill sísmic va donar el cop de gràcia al projecte Castor. Aquest dimecres abordem la història d"un fracàs que, de moment, només està previst que paguin els consumidors i els contribuents.

Lèxit de Castor: la bombolla sísmica (TV3, 26 abril 2014)

28/04/2014

El projecte Castor i els seus efectes en el medi ambient és el centre d"un llibre que està tenint molt èxit a les Terres de l"Ebre.

La prova de càrrega de gas al Castor va fallar (El Punt Avui, 23 abril 2014)

28/04/2014

Escal UGS va incrementar un 150% el cabal d’injecció de gas i això va generar una tensió al subsòl que va provocar la crisi sísmica

Els sismes del Castor els van provocar les injeccions de gas a màxima potència (Ara, 26 abril 2014)

28/04/2014

Una de les informacions més destacades és la prova que demostra que les injeccions de gas coixí els primers dies de setembre són la causa directa dels terratrèmols més forts que es van produir entre finals de setembre i principis d’octubre.

El Castor no és ni segur ni viable (Nació Digital, 20 març 2014)

21/04/2014

El periodista ebrenc Jordi Marsal publica "Castor: la bombolla sísmica", en què demostra com el magatzem ha provocat els terratrèmols a les Terres del Sénia i que el projecte no pot operar amb les condicions que havia previst

Autor: Marsal, Jordi

Marsal, Jordi

Jordi Marsal i Lleberia (el Perelló, Terres de l’Ebre, 1976) és llicenciat en periodisme per la UAB. Ha treballat en diversos mitjans escrits, radiofònics, televisius i d’internet de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Ex-corresponsal dels diaris El País i La Vanguardia a les Terres de l’Ebre, ha format part de la productora d’informatius per a televisió Seqüència i de la plantilla del Diari de Tarragona. Actualment treballa a la delegació del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre de l’Agència Catalana de Notícies. Ha publicat a Edicions Saldonar el llibre Castor: la bombolla sísmica, en què analitza el gran negoci de l’oligarquia espanyola que va fer sacsejar les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat.