Buscador de libros

Busqueda avanzada
Contra la Cooltura: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 142
  • Medidas: 148 x 210 mm.
  • Peso: 225 gr
  • Encuadernación: Tapa dura
Descargar Ficha Enviar Ficha

Contra la Cooltura MINGUET BATLLORI,JOAN M.

Minguet Batllori torna a l'atac, contra la banalització de la cultura i en favor dels protagonistes reals de l'art i no els personatges sorgits de l'entreteniment.

Editorial:
Colección:
LLIBRES URGENTS
Materias:
ENSAYO ACTUAL; ARTE Y DISEÑO BELLAS ARTES;
ISBN:
978-84-15526-60-5
EAN:
9788415526605
Precio:
12.98 €
Precio con IVA:
13.50 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

L’eix vertebrador és el debat sobre el paper que l’art i la cultura han de tenir en la Catalunya actual: les polítiques culturals de les administracions; les al·lèrgies que les televisions públiques i privades demostren cap a la cultura transformadora; els símptomes alarmants d’una banalització creixent; la pèrdua de valor dels protagonistes reals de l’art en favor de personatges sorgits de la indústria de l’entreteniment o del funcionariat de la política; la pèrdua de pes del periodisme cultural i de la crítica en els mitjans escrits; la paradoxa d’aquells polítics que, en els seus discursos, es refocil·len en la cultura catalana del passat, però que no fan res per a projectar-la cap al futur...

Autor: Minguet Batllori, Joan M.

Minguet Batllori, Joan M.

Joan M. Minguet Batllori. Nat el 1958, és professor del departament d’Art i Musicologia de la UAB i president de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) des del 2010. En els llibres que ha escrit i les exposicions en què ha participat ha relacionat diferents camps de la cultura: les avantguardes artístiques (molt especialment, Joan Miró i Salvador Dalí) amb el cinema, la literatura, el circ..., en una proposta d’estudi de les tensions que es produeixen entre la cultura il·lustrada i la cultura de masses. Ha publicat el llibre de poesia Pensacions, que és el títol, també, del blog des del qual ha intervingut en els darrers anys en el debat artístic, cultural i polític a Catalunya.