Buscador de libros

Busqueda avanzada
Grum i la morca, El: portada
  • N° páginas : 56
  • Medidas: 160 x 200 mm.
  • Peso: 120 gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Grum i la morca, El ESPI CARDONA,ANTONI

"Una poesia essencial, plena de vida, de colors, d’olors i de sentiments que ens contagien i arriben a emocionar-nos de debò." Del pròleg de Gemma Marrahí.

Editorial:
Colección:
MITILENE
Materias:
POESIA;
ISBN:
978-84-92874-91-0
EAN:
9788492874910
Precio:
13.46 €
Precio con IVA:
14.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

El grum i la morca Espí ens mostra una mirada plàcida sobre la vida i l’esperança —el grum, la flor de l’olivera—, sense oblidar, però, el regust amarg del dolor i de la mort —la morca, el solatge de l’oli—. El títol del llibre forja de bon començament una al·legoria reblida d’imatges de la natura i de figures amb ànima. El poemari conté tres parts. La primera, Natura viva, es centra en el cicle vegetal, concretament en el “ritme vital” de l’olivera i està composat per poemes breus. La segona, Paisatge amb figures, s’esdevé a la vora de la mar, on el jo líric contempla la natura i s’hi fon. Domina la placidesa, encara que també hi ha indicis o presagis de patiment. La darrera part, Les morques, formada per poemes més llargs, és la més dolorosa o dramàtica. Adaptat del pròleg de G. Marrahí.

Autor: Espí Cardona, Antoni

Espí Cardona, Antoni

Antoni Espí Cardona (Bèlgida, la Vall d’Albaida, 1956) treballa a l’IES Dr. Simarro de Xàtiva i a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València de professor de llengua i literatura catalanes. És coautor dels llibres Curs de Narrativa i Curs de poe­sia. Amb Niudecorbs en blanc i negre va obtenir el premi de narrativa 25 d’Abril Vila de Benissa el 2002. Amb Reconstrucció —premi Comas i Maduell de poesia Ciutat de Tarragona 2006—, inicia la recerca d’una veu poètica pròpia, d’arrel popular, molt treballada formalment. Amb El grum i la morca ha guanyat el VIII premi de poesia Joan Perucho Vila d'Ascó 2013.