Buscador de libros

Busqueda avanzada
La memòria col·lectiva als mitjans: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 144
  • Medidas: 130 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

La memòria col·lectiva als mitjans SAEZ / YESTE

Aquest llibre reivindica la tasca del periodisme professional en relació amb la memòria col·lectiva.

Editorial:
Colección:
VARIOS
Materias:
FILOSOFIA ETICA LOGICA ESTETICA RELIGION; COMUNICACION E INFORMACION; PERIODISMO;
ISBN:
978-84-15047-62-9
EAN:
9788415047629
Precio:
14.42 €
Precio con IVA:
15.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Ningú no dubta que les qüestions relacionades amb la memòria col·lectiva —o "memòria històrica", segons una denominació impròpia però més habitual al nostre país— ha adquirit una importància fonamental. Molts debats polítics i socials es basen, de fet, en la reexploració constant d’aquest concepte. La digitalització ha fet que l’accés a determinades imatges i documents sigui avui molt senzilla, a banda de gratuïta. La història acadèmica és cosa d’historiadors professionals; però la memòria col·lectiva, per definició, ens pertany a tots. Així i tot, és evident que sense els mitjans de comunicació de massa, aquesta propietat compartida no seria veritablement accessible.

Autor: Sáez Mateu, Ferran

Sáez Mateu, Ferran

Ferran Sáez Mateu (La Granja d'Escarp, Segrià, 1964) és un escriptor i professor universitari, especialista en Montaigne, sobre qui va fer la tesi doctoral. En l'actualitat és el director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis (CETC) de la Generalitat de Catalunya. És doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor titular a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull. Ha estat director de l'Institut d'Estudis Polítics Blanquerna i coordinador del programa de doctorat Política, media, societat de la Universitat Ramon Llull, així com professor del programa de doctorat IN3 de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Entre el 1999 i el 2005 es va ocupar de temes relacionats amb la recerca al CETC, i va formar part del consell de re

Autor: Yeste Piquer, Elena

Elena Yeste Piquer (Barcelona, 1984) és llicenciada en periodisme per la URL. Màster en Gestió d’Empreses de Comunicació per la UPF i Màster Oficial en Estudis Històrics per la UB. Col·labora com a redactora de la secció «Món» del diari AVUI i és adjunta al redactor en cap de la revista de comunicació Trípodos. Ha estat redactora del programa «Afers Exteriors» de TV3.