Buscador de libros

Busqueda avanzada
Menines de Picasso, Les: portada
  • N° páginas : 144
  • Medidas: 220 x 220 mm.
  • Peso: 525 gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Menines de Picasso, Les RAFART,CLAUSTRE

"Les Meninas de Picasso", una interpretació lliure que transforma radicalment el llenguatge estètic de l'obra velazquiana.

Editorial:
Colección:
LA RODA DE FAISTOS
Materias:
DIBUJO PINTURA Y ESCULTURA;
ISBN:
978-84-95623-14-0
EAN:
9788495623140
Precio:
22.12 €
Precio con IVA:
23.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

El 1950 Picasso i Sabartés discuteixen sobre art. Picasso fa una afirmació premonitòria: "Si algú es posés a copiar 'Las Meninas', totalment de bona fe, posem per cas, en arribar a cert punt i si el que les copiés fos jo, diria: '¿I si posés aquesta una miqueta més a la dreta o a l'esquerra?' Jo provaria de fer-ho a la meva manera, oblidant-me de Velázquez. La prova em portaria, ben segur, a modificar la llum o a canviar-la, pel fet d'haver canviat de lloc un personatge. Així, poc a poquet, aniria pintant unes Meninas que semblarien detestables al copista d'ofici; no serien les que a ell li hauria semblat veure a la tela de Velázquez, però serien les 'meves' Meninas." Set anys més tard naixeran unes noves meninas, "Les Meninas de Picasso".

Autor: Rafart, Claustre

Rafart, Claustre

Claustre Rafart i Planas és llicenciada en Geografia i Història en l’especialitat d’Història Contemporània per la Universitat de Barcelona. Va ser responsable del Departament de Comunicació i Acció Cultural del Museu Picasso de Barcelona de 1996 a 2002. Va actuar com a coordinadora en el seminari “Picasso en l’art espanyol. Antecedents i conseqüències” (1990) i com a coordinadora tècnica en el seminari “Les avantguardes compleixen cent anys” (1994) en el Museu Picasso. Ha publicat diversos articles sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso en catàlegs d’exposicions temporals i en revistes especialitzades. És autora, també, de la Guia del Museu Picasso de Barcelona (1998) i coautora del volum de la Catalunya Romànica dedicat al Solsonès.