Buscador de libros

Busqueda avanzada
Religió a l’escola?: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 168
  • Medidas: 130 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Religió a l’escola? ROCA TRESCENTS,JOSEP

Fer de l’escola primària una escola de fe, la que sigui, suposa un abús i una violació mental del menor, incompatible amb la seva dignitat.

Editorial:
Colección:
CATALAN
Materias:
FILOSOFIA ETICA LOGICA ESTETICA RELIGION;
ISBN:
978-84-15549-91-8
EAN:
9788415549918
Precio:
14.42 €
Precio con IVA:
15.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Religió a l'escola? desenvolupa el capítol de La Fe es cega que, des d'una perspectiva ètica, es refereix a la forma de transmissió de les creences religioses com a part integrada i essencial, des de fa alguns segles, en el sistema educatiu, i més en concret en el de l'àmbit escolar. En ell s'han donat massivament, i encara hi trobem, les vulneracions més flagrants, al menys pel que fa al domini de la ment i dels sentiments, dels drets dels infants. Ho denuncia la crítica laica, però també la visió religiosa més humanista tot i que, en països com el nostre, la jerarquia segueix aferrada a drets que tenen poc d'humans i molt de conquesta i de pacte polític.

Autor: Roca Trescents, Josep

Roca Trescents, Josep

Josep Roca Trescents és doctor en bioquímica i llicenciat en Filosofia-Ciències religioses. Al llarg de la seva carrera professional ha combinat la gestió empresarial amb les inquietuds relacionades amb el món de les creences transcendents. Des de fa anys és estudiós del fenomen universal de les formulacions i les confessions religioses, els seus sistemes doctrinals i morals i les evolucions històriques institucionals. Recentment (2012) li ha dedicat un ampli assaig de síntesi titulat La Fe és cega.