Buscador de libros

Busqueda avanzada
VENIU A BUSCAR TRESORS: portada
  • N° páginas : 10
  • Medidas: 175 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

VENIU A BUSCAR TRESORS VALERI / RIFA

El Ton i la Guida seuen, ensopits, al peu del portal. «Què farem ara?», es pregunten. «I si anéssim al bosc?».

Editorial:
Colección:
LA GRANOTA IL LUSTRADA
Materias:
LITERATURA INFANTIL Y JUVENIL;
ISBN:
978-84-946944-9-3
EAN:
9788494694493
Precio:
10.58 €
Precio con IVA:
11.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

El Ton i la Guida seuen, ensopits, al peu del portal. «Què farem ara?», es pregunten. «I si anéssim al bosc?». I tal dit tal fet, se’n van cap al bosc, que amaga un munt de tresors. Qui hi vol anar? A veure què hi trobeu! Aquesta tardor, els nostàlgics estan de sort. Torna, 51 anys després de la seva primera edició, Veniu a buscar tresors, un clàssic conte infantil desplegable, tendre com els d’abans i de traç inconfusible que farà les delícies de xics i grans. El conte infantil il·lustrat es va publicar per primera vegada el 1966 dins la col·lecció “Desplega vela” d’editorial La Galera. Amb aquesta col·lecció, Sd·edicions comença un procés de recuperació d’àlbums il·lustrats catalans publicats a partir dels anys seixanta.

El libro en los medios

Crítiques < Veniu a buscar tresors

26/02/2018

Reedició gairebé facsímil d’una obra que va ser editada per primera vegada el 1966 a la col·lecció «Desplega Vela» de La Galera. Cal celebrar que aquest títol torni a les mans dels petits lectors perquè l’obra no ha perdut ni un gram de vigència i permet valorar com cal la tasca d’unes autores que mereixerien un més gran reconeixement públic. Ambdues eren mestres que militaven dins els moviments de renovació pedagògica i sabien què calia fer per retornar als infants catalans els mots i les imatges que els engrescarien, llavors com ara, a conèixer el país i els tresors que s’hi amaguen. En aquest cas, els tresors es troben al bosc i als protagonistes d’aquest llibre, que duen el nom de Ton i Guida (aquest també és el nom d’una de les escoles més interessants i avançades de l’època), només els cal fer una breu i tranquil·la passejada per descobrir ara unes maduixes, després uns joncs, observar un esquirol, abeurar-se en una font, recollir uns palets de riu, o fer-se un collaret de cassanelles. Però tot el que ells fan ve admirablement detallat per les il·lustracions d’una Fina Rifà en estat de gràcia, sobretot quan es contempla la gran làmina desplegable amb què es clou l’aventura, on val la pena entretenir-s’hi a pleret i apreciar-ne la composició i la gamma cromàtica que en aquesta, com en les pàgines precedents, és especialment lluminosa i gosaríem dir «naïf», com pertoca a una obra amb finalitats didàctiques, amable i senzilla. Tant de bo la senzillesa del format i de l’enquadernació no faci passar desapercebut aquest llibre indispensable des de molts punts de vista!

Descargar

Autor: RIFÀ, FINA

Fina Rifà és una il·lustradora i mestra catalana i té una llarga trajectòria com a il·lustradora de llibres infantils i juvenils, amb més de dos-cents títols publicats. Centrada artísticament en el públic infantil, la seva trajectòria professional ha estat lligada de manera permanent a la il·lustració de llibres i a la revista juvenil Cavall Fort.

Autor: VALERI, EULÀLIA

Escriptora i mestra. S'ha especialitzat en llibres per a infants: cal destacar-ne Cada ocell al seu niu (1968) i Veniu a buscar tresors (1971). Ha col·laborat en sis obres col·lectives, destinades, generalment, a l’educació bàsica, per exemple Eina (1973), ha adaptat contes i faules per a l’escola com Dues cabretes (1982), Epaminondas (1982), etc i ha preparat llibres de lectura com ara Olles, Olles de vi blanc (1979).