Buscador de libros

Busqueda avanzada
El codi del capital: portada
  • N° páginas : 336
  • Medidas: 140 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

El codi del capital PISTOR,KATHARINA

El capital està codificat en la llei

Editorial:
Traductor:
Núria Parés Sellarès
Colección:
FORA DE COL·LECCIO
Materia BIC:
ECONOMÍA
Materia BIC:
DERECHO
ISBN:
978-84-19571-09-0
EAN:
9788419571090
Precio:
20.19 €
Precio con IVA:
21.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

El capital, és la característica que defineix les economies modernes, però la majoria de persones no tenim ni idea d’on prové. Què és, exactament, el que transforma la mera riquesa en un actiu que genera automàticament més riquesa? El codi del capital explica com es crea el capital a porta tancada a les oficines dels advocats i per què aquest fet poc conegut és un dels principals motius de l’ampliació de la bretxa de riquesa entre els titulars del capital i la resta.

La jurista Katharina Pistor argumenta que la llei «codifica» selectivament determinats actius i els dota de la capacitat de protegir i produir riquesa privada. Amb la codificació legal adequada, qualsevol objecte, reclamació o idea es pot convertir en capital, i els advocats són els responsables del codi. Pistor descriu com trien entre diferents sistemes i dispositius legals els que s’ajusten millor a les necessitats dels seus clients, i com les tècniques antigues de codificació de la propietat de la terra com a capital s’utilitzen avui per codificar accions, bons, idees i expectatives.

Autor: Pistor, Katharina

1963, Friburg de Brisgòvia, Alemanya. És una jurista i articulista alemanya, una autoritat internacional en els estudis sobre els efectes de les diferents legislacions sobre la creació de riquesa i les desigualtats econòmiques. Va formar-se en Dret a la Universitat de Friburg de Brisgòvia i a la Universitat d’Hamburg. És professora i catedràtica de Dret Comparat a la Universitat Colúmbia i directora del Law School’s Center on Global Legal Transformation. La seva recerca i docència se centren en el dret corporatiu, el govern corporatiu, els diners i les finances, els drets de propietat i en el dret comparat i les institucions jurídiques.


Otras imágenes del libro