Buscador de libros

Busqueda avanzada
La fi de la nostra petita ciutat - CAT: portada

Book-Trailer [Ver]

  • N° páginas : 200
  • Medidas: 127 x 200 mm.
  • Peso: 210 gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

La fi de la nostra petita ciutat - CAT HATZIS, DIMITRIS

A través de 7 relats relacionats, que poden llegir-se com una única obra, Hatzís qüestiona les dinàmiques de la societat com a conjunt, centrant-se en l’individu solitari

Editorial:
Traductor:
Montserrat Gallart Sanfeliu
Ilustrador:
Patricia Cruz
Colección:
L'AGULLA DAURADA
Materia BIC:
Europa Oriental
Materia BIC:
Grecia
Materia BIC:
Griego moderno
ISBN:
978-84-18705-39-7
EAN:
9788418705397
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Hatzís construeix una petita ciutat indeterminada que esdevé escenari de l’impacte que tenen, sobre els protagonistes, les transformacions econòmiques i socials de la Grècia d’entreguerres. L’alienació social i el desengany amb la idea del progrés són els

fils conductors d’unes històries que retraten comunitats en extinció, veïnats que es lliuren a la traïció, institucions corruptes, grans famílies arrelades en la tradició i individus solitaris completament desvinculats del llegat cultural.


La rapsòdia dels herois vençuts dels relats d'Hatzís confirma que el relat breu entronca amb la poesia com un dels grans assoliments de la parla i cultura gregues modernes.


«Els relats d'Hatzís descriuen un món en decadència, perquè les condicions econòmiques i socials han canviat.»

Linos Politis, paleògraf i un dels erudits neogrecs més importants.

Autor: Hatzís, Dimitris

(Ioànnina, 1913 – Atenes, 1981) Escriptor i activista polític. Ocupa un lloc d’honor en la literatura grega contemporània. Hatzís va estudiar Humanitats a Atenes, on ingressà al Partit Comunista. Confinat a l’illa de Folégandros i després condemnat a mort, va viure a l’exili bona part de la seva. Fins al 1975 no va rebre l’indult i pogué tornar a Grècia. Des d’aleshores va tenir un paper molt actiu en tertúlies i debats i fou editor de la revista El Prisma, que va contribuir a la difusió de la literatura estrangera a Grècia. Hatzís només va publicar sis llibres. Destaquen El foc (1946), La fi de la nostra petita ciutat (1960), Desarmats (1966) i El llibre doble (1976, publicada en català per Tigre de Paper Edicions l’any 2021).

Libros relacionados


Otras imágenes del libro