Buscador de libros

Busqueda avanzada
La Guerra Gran al Pirineu: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 408
  • Medidas: 230 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

La Guerra Gran al Pirineu AA.VV.

L'edició d'un dels testimonis més precisos i detallats, el Llibre de Notes de la Seu d'Urgell, sobre el desenvolupament de la Guerra Gran al Pirineu

Editorial:
Colección:
TEXTOS I DOCUMENTS
Materia BIC:
HISTORIA
ISBN:
978-84-18865-18-3
EAN:
9788418865183
Precio:
21.15 €
Precio con IVA:
22.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La Guerra Gran (1793-1795) és un dels conflictes bèl·lics menys estudiats a casa nostra malgrat l’abast que va tenir a tota la frontera pirinenca. Va enfrontar la monarquia hispànica i la naixent República francesa, filla de la revolució que havia tingut lloc el 1789 i que va suposar la fi dels Borbons i l’execució del rei Lluís XVI. El Llibre de Notes de la Seu d’Urgell que editem en el present volum és possiblement un dels testimonis més interessants de la contesa i les seves conseqüències pel seu gran detallisme en la narració dels esdeveniments. Un document únic que recull amb una gran precisió l’evolució del front bèl·lic amb els francesos —especialment a la Cerdanya i a la Seu d’Urgell, però també a la resta del Pirineu, fins al Rosselló i l’Empordà—, i que ens mostra el dia a dia de la guerra i la manera de viure-la de la societat del moment. Sense cap mena de dubte, una font inesgotable d’informació que ens parla del conflicte, els moviments de tropes, la societat, les creences, l’imaginari popular, l’evolució política o la transició de l’Antic Règim cap a l’estat modern.

Autor: Obiols Perearnau, Lluís

Lluís Obiols Perearnau (Adrall, 1985) és arxiver municipal de la Seu d’Urgell (2010) i president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (2009). Entre altres temàtiques, ha investigat i publicat nombrosos articles centrats en l’època moderna al Pirineu, de forma especial sobre els segles XVI i XVIII a l’Alt Urgell i la Cerdanya, entre els quals destaquen els estudis sobre les elits i les lluites de bàndols al llarg del segle XVI en aquest territori. Ha estat un dels coordinadors de la Història de Cerdanya editada per la Diputació de Girona i codirigeix la revista Interpontes. Annals de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell des de la seva creació. És autor de 'El govern de la Ciutat d'Urgell' (Anem Editors, 2019) i coautor de 'La Cerdanya de 1603' (Anem Editors, 2020) i 'La Guerra Gran al Pirineu' (Anem Editors, 2022).

Autor: Planes Ball, Josep Albert

Josep Albert Planes Ball és mestre de català i doctor en Història Comparada, Social i Política per la UAB. Ha estat membre del consell de redacció de la revista Dovella (Centre d’Estudis del Bages), en la qual ha publicat diversos articles. També és autor d’alguns llibres sobre la comarca del Lluçanès i ha participat en l’obra col·lectiva Història de la Cerdanya (Diputació de Girona, 2021). Darrerament, la seva investigació s’ha centrat en l’àmbit pirinenc, especialment en la Cerdanya i l’Alt Urgell. Ha publicat diversos articles a Interpontes d’ençà que va aparèixer.


Otras imágenes del libro