Buscador de libros

Busqueda avanzada
Les falles i el bar Torino: portada
  • N° páginas : 286
  • Medidas: 210 x 135 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Les falles i el bar Torino MEDINA / NEBOT

Un assaig sobre les falles i el València CF, que juguen i han jugat un paper emblemàtic en un poble que arrela en el territori valencià.

Editorial:
Colección:
ENSAYO
Materia BIC:
SOCIEDAD Y CULTURA: GENERAL
Materia BIC:
DEPORTES Y RECREACIÓN AL AIRE LIBRE
ISBN:
978-84-18323-48-5
EAN:
9788418323485
Precio:
9.62 €
Precio con IVA:
10.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Les falles i el València CF s’han convertit en dos dels eixos vertebradors més importants de les nostres terres, i han anat de la mà en alguns cicles econòmics. Moltes vegades a conseqüència de la vinculació directa entre dirigents de l’equip i d’alguna de les comissions més boiants de la ciutat. També han patit greument les crisis viscudes i s’han vist obligades a reinventar-se i adaptar-se a les noves circumstàncies. Són dues realitats que s’han perfilat com a formes d’entendre una veritat social tan paradoxal com la valenciana, amb la manifestació pública de les connexions amb un valencianisme temperamental.

El segle XX ha estat marcat per enormes transformacions socials, des de l’economia a la política, de la població a les expectatives i horitzons. L’hegemonia assolida per les falles i el futbol en l’àmbit popular ha facilitat plantejar relats d’identificació massius. Resseguir les relacions entre estos fenòmens ens permet revisar les evolucions urbanes del cap i casal, i els canvis de mentalitat col·lectiva en cada època.

Els gustos populars en ocasions reprodueixen les convencions que interessen a les elits socials, mentre que en altres moments mostren una tradició irreductible d’impulsos anàrquics. La sàtira, la crítica i els somriures sorneguers sovint són el refugi de tendències populars que mantenen el seu vigor fora dels rituals oficials. Tant les falles com el València CF juguen i han jugat un paper emblemàtic, més o menys encertat, d’un poble que arrela en el territori valencià i estableix ponts entre la diversitat de pensaments i impulsos de la societat que compartim.

Autor: Medina Bonilla, Juanjo

Juanjo Medina Bonilla (València, 1974) sempre ha tingut la festa fallera i al Valencia C.F. molt presents en la seua vida. Publica treballs d’investigació, opinió i ficció sobre les falles havent obtingut diversos premis, com l’últim «El Turista Fallero» de contes. Des de 2011 coordina el llibret de la comissió Plaça de Jesús, el qual s’ha convertit en un referent de la cultura fallera.

Autor: Nebot Rodrigo, Pedro

Pedro Nebot Rodrigo (València, 1975). Als 22 anys d’edat fundà la seua pròpia revista El Jugador nº 12, de tirada nacional i de venda en quioscos. Les dues cultures populars emergents del segle XX, les festes falleres i el futbol són la seua passió. Declarat escriptor de «filosofia local» i comentarista de la ciutat de València.

Autor: Ramírez Comeig, Eduard

Eduard Ramírez Comeig (València, 1972) és llicenciat en filosofia i poeta, aficions que completa amb experiència com a futboler i periodista cultural en diverses publicacions com Espai Carraixet, el suplement Posdata, Lletres Valencianes; Baleària, El Temps, Lletraferit i Caràcters, revista de la qual fou director entre els números 51 i 58.


Otras imágenes del libro