Buscador de libros

Busqueda avanzada
Les parròquies d'Andorra i l'Alt Urgell al segle XVI: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 232
  • Medidas: 230 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Les parròquies d'Andorra i l'Alt Urgell al segle XVI GASCON / XAM-MAR

La transcripció de la visita episcopal del 1575-1576 a les parròquies d'Andorra i l'Alt Urgell, un document excepcional per conèixer la realitat religiosa i social

Editorial:
Colección:
TEXTOS I DOCUMENTS
Materia BIC:
HISTORIA
Edad recomendada:
Para lectores emergentes/principiantes/incipientes (adultos)
ISBN:
978-84-18865-17-6
EAN:
9788418865176
Precio:
19.18 €
Precio con IVA:
19.95 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

A partir del segle XVI i a conseqüència de les disposicions del Concili de Trento, les visites pastorals van esdevenir una pràctica regular a casa nostra. L’objectiu era assegurar el compliment de la doctrina catòlica, vigilar i corregir si calia els costums de la comunitat parroquial i assegurar la disciplina del clergat. Amb el volum que teniu a les mans, centrat en la part de la visita episcopal del 1575 i el 1576 a Andorra i l’Alt Urgell, podem acostar-nos a la realitat de les parròquies pirinenques d’aquests territoris fa més de quatre segles i saber l’estat de les esglésies, les millores que reclamaven els visitadors i les advertències que feien sobre pràctiques religioses o comportaments dels fidels que assistien als oficis. Un estudi —acompanyat de la transcripció íntegra de la visita a aquestes contrades del bisbat d’Urgell— indispensable per a qui vulgui conèixer les parròquies andorranes i urgellenques al segle XVI.

Autor: Gascón, Carles

Carles Gascón Chopo (la Seu d’Urgell, 1970) és doctor en Història Medieval, tècnic de patrimoni cultural al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Els seus interessos acadèmics se centren en la història de les heretgies i de les institucions medievals del Pirineu català i Andorra, entre altres, i participa en diversos projectes de transcripció de documentació medieval i moderna.

Autor: Xam-mar, Carmen

Carmen Xam-mar Alonso (Lleida, 1953) és doctora en Història Moderna, membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i catedràtica jubilada de l’Institut d’Ensenyament Secundari Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. La seva recerca gira a l’entorn de l’Alt Urgell a l’edat moderna en àmbits com les manifestacions públiques dels poders civil i religiós, les relacions entre imaginari social i bruixeria, i les imbricacions entre marginació, delicte i justícia.


Otras imágenes del libro