Buscador de libros

Busqueda avanzada
Mallorca i la conquesta romana de les Gimnèsies: portada

Primer capítulo / Extracto

  • N° páginas : 184
  • Medidas: 220 x 140 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Mallorca i la conquesta romana de les Gimnèsies PUIG PALERM,ANTONI

PREMI CIUTAT DE MANACOR D'ASSAIG ANTONI M. ALCOVER 2021

Editorial:
Colección:
MON DE LLIBRES.
Materia BIC:
Ensayos literarios
ISBN:
978-84-09-34515-1
EAN:
9788409345151
Precio:
18.27 €
Precio con IVA:
19.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La primavera de l’any 123 abans de la nostra era un estol d’unes 80 naus, avançava silenciosament cap a Mallorca. Ho feia, molt probablement, a una velocitat de menys de 5 nusos i segurament sense veure la costa durant bona part de la travessa. Embarcats en aquell estol hi havia un dels dos cònsols de Roma de l’any 123 a.n.e. i el seu exèrcit. L’expedició de conquesta que reportaria al magistrat glòria i honors canviaria per sempre el destí de les illes Gimnèsies, el nom antic de les Balears en sentit estricte: Mallorca i Menorca.

Quin paper van jugar en aquella campanya les Pitiüses (Eivissa i Formentera)? I les ciutats de Gadir (Cadis) i Massalia (Marsella)? Per què els romans no havien atacat abans? Eren pirates els illencs de les Gimnèsies que els van rebre a pedrades (de fona)? En les pàgines que teniu a les mans, aquestes i d’altres qüestions seran tractades en profunditat i, si és possible, seran respostes de manera ri gorosa i alhora accessible en un assaig dedicat a un dels moments més apassionants de la història antiga de les illes: la conquesta romana de les Gimnèsies.

Antoni PUIG PALERM (Manacor, 1974) és llicenciat en Història i doctor en Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona. La seva tesi versa sobre la integració de Mallorca al món romà, on va estudiar el món indígena abans de l’arribada de Roma a les Balears i la conquesta romana de les illes. És arqueòleg i professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha publicat di versos treballs especialitzats sobre temàtica arqueològica i prehistòrica així com d’història antiga. A més, en la seva faceta de divulgador, compta amb una àmplia experiència en la di fusió de l’arqueologia mitjançant programes de voluntariat internacional, i durant anys ha tingut una secció setmanal a IB3 Ràdio, sobre temes d’arqueologia, prehistòria i història an tiga de les Illes Balears.

PREMIS

Autor: Puig Palerm, Antoni

Antoni PUIG PALERM (Manacor, 1974) és llicenciat en Història i doctor en Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona. La seva tesi versa sobre la integració de Mallorca al món romà, on va estudiar el món indígena abans de l’arribada de Roma a les Balears i la conquesta romana de les illes. És arqueòleg i professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha publicat diversos treballs especialitzats sobre temàtica arqueològica i prehistòrica així com d’història antiga. A més, en la seva faceta de divulgador, compta amb una àmplia experiència en la difusió de l’arq


Otras imágenes del libro