Buscador de libros

Busqueda avanzada
Monsieur Teste (2ªED): portada
  • N° páginas : 214
  • Medidas: 140 x 220 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Monsieur Teste (2ªED) VALERY, PAUL

Un personatge memorable que representa, com ben pocs en la història de la literatura, el funcionament del cervell de l'intel·lectual

Editorial:
Traductor:
Marta Marfany
Colección:
CLASSICS FLANEUR
Materia BIC:
TEXTOS CLÁSICOS
ISBN:
978-84-09-37231-7
EAN:
9788409372317
Precio:
19.23 €
Precio con IVA:
20.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Monsieur Teste –tant el llibre com el personatge–, poden considerar-se el jo literari de Paul Valéry. Així com Valéry, amant del rigor de les matemàtiques i la ciència, va arribar a detestar la vaguetat i la imprecisió, Monsieur Teste constantment cerca la precisió de l’intel·lecte. No és casualitat que les primeres paraules del llibre siguin: «L’estupidesa no és el meu fort». La sobreposició de les seccions del llibre, sense relació aparent, acaba desvetllant trets identificatius de Monsieur Teste i de Valéry. En una d’aquestes seccions s’hi troba la carta que Émile Teste, esposa de Monsieur Teste, escriu a un amic parlant del seu marit. Gràcies a ella es pot descobrir que una persona consagrada a la fredor de la intel·ligència pot estimar encara amb més tendresa, passió i dedicació que el més ardent dels enamorats. Monsieur Teste, així com Paul Valéry, són la bellesa despresa d’una partida perfecta d’escacs i l’intel·lecte que s’amaga rere les creacions dins del món del Jazz de Dave Brubeck.

Autor: Valéry, Paul

Indubtablement és reconegut com el poeta de l’intel·lecte. Creia fermament que la creació literària havia d’estar sotmesa a les mateixes lleis i principis als quals estan sotmeses les ciències. Com va dir en una carta a Jeannie Gobillard, els “meus treballs són monuments de disciplina, de supressió, de coerció, d’atenció, de puresa [...]”.En vida va tenir un gran reconeixement intel·lectual: és cèlebre el Discurs als cirurgians que va pronunciar a la Facultat de Medicina de París; La Universistat de Coimbra el va nomenar Doctor honoris causa, i l’any 1925 va ser admès com a membre de l’Acadèmia Francesa. Al seu país el consideren un símbol icònic nacional del món de les lletres i el pensament. Octavio Paz va dir que el vertader filòsof francès del s. XX no era J. P. Sartre, sinó Paul Valéry.


Otras imágenes del libro