Buscador de libros

Busqueda avanzada
REFUGIATS CLIMATICS - CAT: portada
  • N° páginas : 280
  • Medidas: 207 x 140 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

REFUGIATS CLIMATICS - CAT PAJARES,MIGUEL

Es calculen mil milions de desplaçaments per causes climàtiques en els pròxims anys. Aquest és el primer llibre que analitza i tracta de resoldre aquesta crisi.

Traductor:
Lidia Bayona
Colección:
CICLOGENESI
Materias:
ENSAYO ACTUAL;
Materia BIC:
Grupos sociales
ISBN:
978-84-17925-33-8
EAN:
9788417925338
Precio:
19.13 €
Precio con IVA:
19.90 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

El canvi climàtic ha de ser una prioritat transversal en la gestió i organització de les polítiques públiques. No només per les conseqüències devastadores per al planeta, sinó també per a l'ésser humà.


El canvi climàtic ha de ser una prioritat transversal en la gestió i organització de les polítiques públiques. No només per les conseqüències devastadores per al planeta, sinó també per a l'ésser humà.

La Covid-19 ens ha mostrat com en som de vulnerables quan la naturalesa respon als danys que li fem. No obstant això, l'amenaça que ha suposat està en una escala molt inferior a la que representa el canvi climàtic. El canvi climàtic comporta la desertificació de grans zones, la pèrdua d’enormes extensions de cultius, la disminució de l'aigua potable disponible, la pujada del nivell del mar i uns huracans cada vegada més destructius. Tot això produirà importants moviments de població, tant desplaçaments interns com migracions. Aquest llibre mostra la dimensió dels impactes climàtics i analitza en profunditat els desplaçaments i les migracions climàtiques que ja s’estan produint i també les que poden produir-se en les pròximes dècades. Una anàlisi feta regió per regió, centrada en diverses zones de l'Àfrica, d'Àsia i de Llatinoamèrica. A més, el llibre tracta el dilema sobre la consideració de refugiades que han de tenir les persones que fugen dels impactes climàtics, i formula propostes, tant per a la lluita contra el canvi climàtic, com per a la gestió de les migracions.


No estem preparats per afrontar els canvis que suposarà la transformació de la planeta. Hem de considerar el deure d'assumir els desplaçaments i les morts de desenes de milers de persones.


Autor: Pajares, Miguel

Miguel Pajares és biòleg i doctor en Antropologia Social. És membre investigador del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Social de la UB i és president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. Va ser un dels responsables de SOS Racisme, així com assessor extern del Comitè Econòmic i Social Europeu.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro