Buscador de libros
Busqueda avanzadaPrimer capítulo / Extracto [Ver]
- N° páginas : 302
- Medidas: 230 x 150 mm.
- Peso: gr
- Encuadernación: Tapa blanda
Traces de la Segona Guerra Mundial a Andorra BENET, CLAUDE
Un llibre imprescindible per conèixer els efectes de la Segona Guerra Mundial a Andorra, un lloc de pas de refugiats i combatents amb els nazis vigilant-ne la frontera.
¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana
Sinopsis
Malgrat que Andorra va ser un país neutral durant la Segona Guerra Mundial, els efectes de la contesa es van deixar sentir al Principat, ja fos pel pas de nombrosos refugiats, jueus i combatents que fugien del nazisme, ja fos per la presència de forces alemanyes a la frontera del Pas de la Casa, a través de la qual efectuaven incursions a les Valls per intentar escapçar les xarxes d’evasió. El present volum recull un seguit de traces d’aquest conflicte a Andorra i al Pirineu pròxim de la mà d’un Claude Benet que ha esdevingut un dels especialistes d’aquesta temàtica. Entre aquestes traces el lector trobarà les dificultats que va tenir Andorra per mantenir-se neutral durant la guerra; la misteriosa desaparició de Charles Peacock i els esforços passats i presents per localitzar les seves despulles; el relat de Frank Gluck per creuar la serralada des de l’Arieja enmig d’una intensa nevada; les restes trobades a tocar de l’estany de Couart —prop de la frontera— d’un pare i un fill assassinats d’un tret; les xarxes d’evasió i l’interès de la Gestapo per posar-hi fi amb elles —amb la cèlebre incursió a la Massana—, o la llegenda negra sense fonament fruit del sensacionalisme. Un seguit de petits rastres històrics que no podem oblidar i que ens permeten conèixer la història d’una guerra que també va ressonar a Andorra.
Autor: Benet, Claude
Claude Benet (la Guingueta d’Ix, 1950) va arribar a Andorra quan tenia set anys. Lingüistia de formació i de professió, ha estat durant més de quatre dècades ensenyant d’idiomes, tasca que ha compaginat amb l’activisme cultural i la participació en la vida associativa andorrana. Fa més de dues dècades va començar a investigar en arxius anglesos, francesos, espanyols i andorrans les conseqüències de la Segona Guerra Mundial al Principat, a més d’entrevistar-ne alguns dels protagonistes. Fruit de la seva recerca, el 2009 va publicar 'Guies, fugitius i espies. Camins de pas per Andorra durant la Segona Guerra Mundial' (Editorial Andorra), un treball que ara completa amb 'Traces de la Segona Guerra Mundial a Andorra'.