Buscador de libros

Busqueda avanzada
Ensenyar pensament crític: portada
  • N° páginas : 224
  • Medidas: 133 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación:
Descargar Ficha Enviar Ficha

Ensenyar pensament crític HOOKS,BELL

L’educació com a epicentre de la llibertat. Enderrocar els murs de la nostra imaginació perquè el que no podem imaginar, no pot arribar a ser.

Traductor:
Josefina Caball
Colección:
CICLOGENESI
Materia BIC:
Grupos sociales
Materia BIC:
Psicología de género
Materia BIC:
Filosofía y teoría de la educación
ISBN:
978-84-17925-76-5
EAN:
9788417925765
Precio:
19.13 €
Precio con IVA:
19.90 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La recerca del pensament lliure és una activitat constant. A Ensenyar pensament crític, Hooks considera l’aprenentatge com el primer espai per defensar la diversitat, la igualtat i, en definitiva, la democràcia.

Si l’ensenyament és l’espai on desenvolupar el pensament crític, i l’aprenentatge és una activitat que dura tota una vida, aquest llibre aborda alguns dels problemes més urgents que hem d’afrontar avui en dia dintre i fora de l’aula. Ensenyar pensament crític és un llibre imprescindible per a qualsevol persona que vegi l’educació com a pràctica de la llibertat.

A més de ser un manual per trobar eines atrevides amb què enfocar l’ensenyament, també prova de capgirar-ho tot, fins i tot a nosaltres mateixos. Hooks qüestiona com hem après fins ara, qüestiona els referents i qüestiona el complex equilibri que ens permet ensenyar, valorar i aprendre a partir d’obres escrites per autors racistes i sexistes, entre d’altres.

Amb aquesta obra intel·lectual, provocadora i alegre l’autora celebra i reivindica el poder del pensament crític. Sens dubte, proposa un canvi de paradigma en l’educació, l’aprenentatge i la transformació social.


«Esperava un manual ple d’eines atrevides per aplicar

com a professora; en canvi, se’m va posar el món de cap per avall i em va fer pensar l’impensable respecte a la meva pròpia tasca. Els seus arguments al llarg del llibre són rellevants per a tothom.» Samantha Warren

«Això és veritablement l’educació com a pràctica de la llibertat, és l’amor a un mateix i als altres, l’amor per aprendre i analitzar el coneixement en constant creixement que pot transcendir dels professors als seus alumnes.» Subversive Intellectuals Collective

El libro en los medios

"La necessitat del pensament crític": ressenya d"ENSENYAR PENSAMENT CRÍTIC de bell hooks a "El Quadern" d""El País"

18/05/2022

Jordi Mir signa una ressenya de l"obra de bell hooks "Ensenyar pensament crític" a "El Quadern" d"El País.

Autor: hooks, bell

bell hooks (Kentucky, 1952-2021) va ser una intel·lectual, feminista, crítica cultural, activista i escriptora afroamericana reconeguda a tot el món. També va ser professora d’Estudis Apalatxes a la Universitat de Berea a Kentucky, on el 2014 es va fundar l’Institut bell hooks. La seva obra se centra a explorar el racisme, el gènere, la classe i el capitalisme, per tal d’identificar la interseccionalitat existent entre aquests aspectes i com es generen i perpetuen els sistemes d’opressió. Entre els seus llibres publicats, destaquen Ain't I a Woman, Bone Black o Teaching to Trangress.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro