Buscador de libros

Busqueda avanzada
Història de la Seu d'Urgell medieval: portada

Primer capítulo / Extracto

  • N° páginas : 408
  • Medidas: 230 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Història de la Seu d'Urgell medieval GASCON, CARLES

Mil anys d’història de la Seu d’Urgell i el Pirineu en època medieval, del segle VI al XV, obra d’un dels grans especialistes en el període.

Editorial:
Colección:
CRONOS
Materia BIC:
HISTORIA
ISBN:
978-84-18865-22-0
EAN:
9788418865220
Precio:
21.15 €
Precio con IVA:
22.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Els orígens històrics de la Seu d’Urgell cal cercar-los en l’antic vicus nascut a la plana fluvial on conflueixen el Segre i la Valira, i que a l’Antiguitat tardana va esdevenir seu d’un bisbat que arribaria a ser el més extens de la Catalunya medieval. El volum que teniu a les mans descabdella gairebé mil anys de la història de la Seu d’Urgell: des de les primeres notícies arqueològiques i mencions documentals del segle VI, fins a la Guerra Civil catalana del segle XV, tot passant per la construcció de les diferents catedrals, el creixement urbanístic de la vila o la vida dels urgellencs, i sense oblidar el paper preponderant de l’Església d’Urgell i els seus bisbes en la història de la ciutat. Una síntesi imprescindible —obra d’un dels grans especialistes en història del Pirineu medieval— que dona a conèixer fins al més petit detall de la història d’una ciutat i dels territoris circumdants sobre els quals va exercir, i exerceix encara, de capital política i econòmica.

Autor: Gascón, Carles

Carles Gascón Chopo (la Seu d’Urgell, 1970) és doctor en Història Medieval, tècnic de patrimoni cultural al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Els seus interessos acadèmics se centren en la història de les heretgies i de les institucions medievals del Pirineu català i Andorra, entre altres, i participa en diversos projectes de transcripció de documentació medieval i moderna.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro